Dogodki in aktivnosti

Pripravljamo bogat, raznovrsten in zanimiv festivalski kulturni program. Tradicionalno iščemo zgodbe v narodnem izročilu in tako skrbimo za kulturno in etnografsko dediščino Laškega ter bližnje regije.

Festival Laško Pivo in cvetje, kot ga poznate danes, nosi zametke v starodavni tradiciji prireditve

Etnološka tradicija je v Laškem močno prežeta z lokalnimi ustvarjalci na področju kulture, ki svoje ideje in ljubezen do ljudskih običajev združujejo v Zvezi kulturnih društev Občine Laško – Možnar. Ohranjanje ljudskih običajev bo tudi letos del spremljevalnega programa, kjer boste na občinskem dvorišču ob glasbi uživali v prikazu etnološke dediščine

Parada Laško Pivo in cvetje

Zadnje dejanje in hkrati vrhunec vsakoletnega festivala je zaključna parada pivovarskih starodobnikov, pihalnih godb, mažoret in številnih drugih skupin, ki pripravljajo razglednice preteklosti in jih predstavijo številnim navdušenim obiskovalcem.

V okviru festivala Laško Pivo in cvetje je v enkratni lokalni navezavi nastal “Laški pes”, vrhunska kulinarična street-food novost na slovenskem gastronomskem zemljevidu.

Kaj dobiš, če križaš 200 let staro tradicijo varjenja piva, odlično lokalno kulinariko ter željo po najboljši festivalni hrani, ki jo »zmanjka« že po sedmih pajsih? Laškega psa!

MAVRIČNA DEŽELA

Mavrična dežela s pestro paleto raznovrstnega dogajanja predstavlja pravi mali raj za otroke vseh generacij in seveda tudi za njihove spremljevalce.

Dan Laščanov

V četrtek, 13. julija, bo na občinskem dvorišču Laško potekala že tradicionalna prireditev Dan Laščanov, kot uvod v tradicionalen festival Laško Pivo in cvetje.

Dan odprtih vrat Pivovarne Laško

Za največje legende se v Laško vrača Dan odprtih vrat Pivovarne Laško!

Ulično dogajanje

Festival Laško pivo in cvetje slovi tudi po pestrem uličnem dogajanju! Za največje legende se dogajanje prične tik preden pade mrak! Tudi letos bo po ocvetličenih ulicah korakala »zelena družina« Laške pihalne godbe, ki v sebi združuje simbiozo kar treh sekcij in različnih generacij.

FESTIVAL PLEHMUZIK 2023

Festival Pivo in cvetje Laško 2023 bomo uradno zaključili s Festivalom plehmuzik. Občinsko dvorišče bo donelo in plesalo ob poskočni glasbi godbenikov iz Slovenije in tujine, ob taktu pa se bodo spretno vrtele tudi mažorete.

Muzej Laško

Muzej Laško vsako leto že tradicionalno organizira odprtje razstave, ki je obiskovalcem na voljo v času festivala. Letošnje leto v Muzeju pripravljajo razstavo z naslovom »LAŠČANIJADA«. Odprtje razstave bo v četrtek 13. julija 2023, ob 18. uri.

Laško v času festivalnega vikenda odenemo v cvetlične podobe!

Najlepše festivalno mesto v Sloveniji se v času Laško festivala Pivo in cvetje vedno odene tudi v praznično podobo cvetja in cvetličnih zgodb.

Likovno društvo Laško

V prostorih Likovnega društva Laško bodo v času festivala organizirali odprtje razstave. Vabljeni, da skozi oči lokalnih likovnih ustvarjalcev uzrete najlepše festivalno mesto v Sloveniji!

Hiša generacij Laško

V času festivala bo v Hiši generacij Laško na ogled bogastvo unikatnih ročnih del članic in članov Društva invalidov Laško.